woensdag, februari 21, 2007

Toestel AdamAir zwaar beschadigd tijdens landing in Surabaya


JAKARTA - Een Boeing 737-300 van de Indonesische low cost carrier AdamAir is woensdag (21 februari) tijdens de landing op de luchthaven van Surabaya zwaar beschadigd geraakt. Door de harde klap is de romp van het vliegtuig geknakt, maar niet compleet afgebroken. De 148 passagiers zijn met de schrik vrijgekomen, zo melden Indonesische media.

Op foto’s is te zien dat de romp van het toestel halverwege is gebroken. De achterzijde van het vliegtuig helt daardoor sterk naar beneden.

De weersomstandigheden waren op het moment van de harde landing zeer slecht. Mogelijk is het toestel door windshear - een plotselinge neerwaartse luchtstroming - hard tegen de baan gesmeten.

Het dertien jaar oude vliegtuig vloog pas sinds enkele maanden voor AdamAir. Voorheen was de Boeing 737 onder meer in gebruik bij Varig, Tarom, TAESA en het Portugese Air Columbus.

Het incident van woensdag betekent opnieuw slechte publiciteit voor AdamAir. Op 1 januari verdween een Boeing 737-400 van de maatschappij tijdens een binnenlandse vlucht. Sindsdien zijn slechts enkele brokstukken van het vliegtuig in zee teruggevonden. De 102 inzittenden zijn om het leven gekomen.

0 reacties: