donderdag, februari 22, 2007

Doden bij brand op Indonesische veerboot

(Novum/AP) - Een brand aan boord van een Indonesische veerboot heeft donderdag aan minstens zestien van de ongeveer driehonderd passagiers het leven gekost. Ten minste 275 passagiers en bemanningsleden werden gered. Zeventien personen worden nog vermist. Dat heeft minister van verkeer Hatta Rajasa tegen het radiostation El-Shinta gezegd.

De brand brak uit enkele uren nadat het schip de Levina I uit Jakarta naar het noordwestelijke eiland Bangka was vertrokken. Twee oorlogsschepen, drie helikopters, een sleepboot en negen vrachtschepen werden naar de veerboot gedirigeerd om hulp te bieden. Het schip dreef op ongeveer tachtig kilometer ten noorden van de Indonesische hoofdstad, zei woordvoerder Hambar Wiyadi van de haven van Jakarta.

Geredde passagiers die in Jakarta aan land werden gezet verklaarden dat de brand uitbrak op het autodek en almaar groter werd. "Veel mensen onder wie ikzelf sprongen het water. Iemand kwam en trok me op een ander schip", zei de 30-jarige Ebun. De 29-jarige Heru vertelt hoe hij een moeder met haar anderhalf jaar oude baby in haar armen overboord zag gaan en in de golven zag verdwijnen. De brand ontstond mogelijk in een vrachtwagen. Over de oorzaak konden de autoriteiten nog niets zeggen.

Volgens de marine bevonden zich driehonderd passagiers aan boord. In het logboek stonden 228 passagiers, 42 vrachtwagens en acht personenauto's vermeld, maar zulke tellingen zijn doorgaans onvolledig.

0 reacties: