vrijdag, februari 09, 2007

Partij wil Jakarta verplaatsen na overstromingen

JAKARTA (ANP) - Een grote Indonesische politieke partij heeft donderdag opgeroepen om Jakarta te verplaatsen. De oproep volgde op de grootschalige overstromingen van de dertien rivieren die de stad doorkruisen, waardoor vijftig mensen zijn omgekomen en meer dan 340.000 mensen op de vlucht moesten.

De overstromingen hebben een groot deel van de stad met bijna 10 miljoen inwoners onder water gezet. Daardoor roepen de Indonesiërs om maatregelen die een dergelijke ramp in het vervolg kunnen voorkomen. De Partij voor Nationale Bewustwording, de derde partij van het land, vindt dat Indonesië een administratieve en een economische hoofdstad moet hebben.

Volgens partijleider Muhaimin Iskandar is de stad nu ,,te chaotisch en steeds minder in staat om zowel de functie van regeringscentrum als die van economische hoofdstad te ondersteunen''.

Terugkerend fenomeen

De gouveneur van Jakarta, Sutiyoso, oordeelt dat de overstromingen een terugkerend natuurlijk fenomeen zijn.

Tienduizenden mensen begonnen donderdag aan de moeizame taak om hun huizen weer bewoonbaar te maken. Het water is inmiddels gezakt, waardoor de vluchtelingen langzaam aan kunnen terugkeren naar huis.

0 reacties: