donderdag, februari 08, 2007

Gevangen terroristen verliezen mobiele telefoon

(Novum/AP) - Bij het doorzoeken van cellen hebben Balinese gevangenbewaarders van negen extremisten mobiele telefoons afgenomen uit angst dat zij bellen met medestanders buiten de gevangenis. Dat heeft een gevangenisfunctionaris donderdag bekendgemaakt. De extremisten zitten vast vanwege hun betrokkenheid bij de bomaanslagen op een discotheek in 2002.

Een van de terroristen, die in de dodencel zit vanwege zijn aandeel in de aanslagen, heeft via zijn mobiele telefoon instructies gegeven aan extremisten op Sulawesi. Zij worden op hun beurt verantwoordelijk gehouden voor een reeks bloedige aanslagen op christenen. Dat meldde de politie van Bali deze week.

Een andere terrorist die voor dezelfde aanslagen ter dood is veroordeeld heeft volgens de politie vorig jaar een laptop en een draadloze internetaansluiting gebruikt om met andere extremisten te overleggen hoe zij aan geld konden komen.

De beveiliging van Indonesische gevangenissen is erg slecht. Gedetineerden kunnen drugs kopen en gebruiken, bellen, en zelfs bezoek ontvangen van prostituees.

Meer dan dertig mensen zijn tot nu toe veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de aanslagen op Bali in 2002. Bij de aanslagen kwamen 202 mensen om het leven, voor het merendeel toeristen

0 reacties: