woensdag, februari 21, 2007

Nederland helpt Indonesië bij overstromingen

(Novum) - De Nederlandse overheid wil Indonesië helpen bij het vinden van duurzame oplossingen voor de overstromingen in dat land. Dat heeft scheidend staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Melanie Schultz (VVD) het Indonesische ministerie van publieke werken laten weten.

Directe aanleiding zijn de overstromingen begin deze maand in Jakarta waarbij de stad voor driekwart onder water kwam te staan. Enkele honderdduizenden mensen zijn hierdoor dakloos geworden en tientallen mensen overleden als gevolg van de overstroming. Minister voor Ontwikkelingszaken Agnes van Ardenne (CDA) stelde een miljoen euro beschikbaar voor Jakarta.

Indonesië heeft een beroep gedaan op een samenwerkingsovereenkomst op watergebied die tussen Nederland en Indonesië bestaat, zo meldt het ministerie. Naar aanleiding van eerdere overstromingen is een studie uitgevoerd en een plan van aanpak ontwikkeld. Daarnaast studeren beide landen al enige jaren op integrale oplossingen voor de waterproblematiek in centraal Jakarta rond de rivier de Ciliwung. Deze studies kunnen dienen als basis.

Schultz werkt samen met het Netherlands Water Partnership, een onafhankelijk coördinatie- en informatiepunt voor de Nederlandse watersector. Nog deze week vertrekt een team van waterexperts naar Jakarta om het aanbod van Schultz verder uit te werken.

0 reacties: