zondag, februari 25, 2007

Dode bij ongeluk veerboot in Jakarta

(Novum/AP) - Een Indonesische veerboot die donderdag in de Javazee in brand vloog, is zondag omgeslagen terwijl inspecteurs, politiemensen en journalisten aan boord de schade bekeken. Daarbij is zeker één persoon om het leven gekomen. Drie mensen worden vermist.

Eerder op de dag was bekendgemaakt dat het dodental van de brand was opgelopen van 24 tot 42. Het schip sloeg om na naar de haven van Jakarta te zijn gesleept en daar voor anker te zijn gelegd. Volgens getuigen verdween het schip vrijwel volledig onder water.

De veerboot had meer dan 330 passagiers aan boord toen er donderdag op het autodek brand uitbrak in een vrachtwagen. Het vuur verspreidde zich snel en de meeste passagiers sprongen in zee en meer dan 290 van hen werden gered. In het weekeinde werden ongeveer vijftig kilometer verwijderd van de plek waar het schip in brand vloog de lichamen van achttien slachtoffers gevonden, onder wie een baby.

Toen het schip zondag omsloeg waren er zestien mensen aan boord. Een cameraman verdronk en nog een cameraman plus twee politiemannen worden vermist. Zeker vier mensen zouden ernstig gewond zijn geraakt. Het gezelschap was pas vijf minuten aan boord toen de veerboot omsloeg, zei een journalist die zichzelf ternauwernood wist te redden. Hij zei ook dat veel van de journalisten geen zwemvest droegen.

0 reacties: