woensdag, oktober 18, 2006

Vliegverkeer Indonesië ontregeld door rook

JAKARTA - Diverse regionale vliegvelden in Indonesië zijn gesloten in verband met de dikke rook die is ontstaan door meerdere bosbranden. Door de rook is het zicht nog maar vijftig tot honderd meter, zo meldt de Jakarta Post. De branden woeden al enkele weken en verspreiden rook over een groot gedeelte van Zuidoost Azië. De nevel komt vooral van de provincies Sumatra en Borneo.

Het zes maanden durende regenseizoen in Indonesië begint normaal gesproken in oktober maar doet dit jaar pas laat zijn intrede. De regen die al wel is gevallen is grillig en niet genoeg om de branden te blussen.

De buurlanden van Indonesië zijn gefrustreerd over de gang van zaken, mede omdat de meeste branden opzettelijk zijn aangestoken door onder meer boeren en plantagehouders. Er wordt gevreesd voor grote economische gevolgen voor de regio.

Eerder deze maand kwam een Boeing 737-200 van Mandala Airlines tijdens de landing op het vliegveld van Juwata naast de baan terecht. Dit incident werd mogelijk veroorzaakt door het slechte zich als gevolg van bosbranden.
bron: zakenreisnieuws.nl

0 reacties: