woensdag, oktober 18, 2006

Doodstraf geëist tegen verdachte aanslag Bali

(Novum/AP) - De Indonesische justitie heeft woensdag de doodstraf geëist in het proces tegen terreurverdachte Subur Sugiarto. Hij wordt beschouwd als een van de rechterhanden van Jemaah Islamiyah-leider Noordin Top en was volgens de aanklagers betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van de zelfmoordaanslagen vorig jaar op restaurants op Bali, die aan twintig mensen het leven kostten.

De advocaten van Sugiarto krijgen op 8 november de kans te antwoorden op de doodstrafeis tegen hun cliënt. Volgens de aanklagers heeft Sugiarto zich niet alleen schuldig gemaakt aan terrorisme, maar moet hij ook gestraft worden voor het bezoedelen van het imago van de islam.

Jemaah Islamiyah wordt door de Indonesische justitie beschouwd als een groepering die banden onderhoudt met Al-Qaida en de afgelopen jaren betrokken was bij verscheidene terreuraanslagen op westerse toeristen in Indonesië, waaronder de aanslag op een discotheek op Bali in 2002. Bij die aanslag kwamen meer dan tweehonderd mensen om het leven.

0 reacties: