dinsdag, november 28, 2006

WHO bezorgd over groei hiv-besmettingen Indonesië

(Novum/AP) - In Indonesië zullen in 2010 mogelijk een miljoen mensen besmet zijn met het aids-virus hiv. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag gezegd. Momenteel zijn in Indonesië naar schatting tussen de 169.000 en 216.000 mensen seropositief.

Anders dan in de buurlanden Thailand en Cambodja, waar het aantal besmettingen lijkt te stabiliseren, lopen in Indonesië steeds meer mensen hiv op, zei de vertegenwoordiger van de WHO in Indonesië, Georg Petersen. In juli stelde de Indonesische regering in reactie op soortgelijke bezorgde geluiden een nationale aidscommissie in, die direct rapporteert aan president Susilo Bambang Yudhoyono.

De commissie heeft zich ten doel gesteld te voorkomen dat in 2010 een miljoen mensen seropositief zijn, zei commissievoorzitter Nafsiah Ben Mboi dinsdag tegen journalisten, met wie hij sprak ter gelegenheid van Wereldaidsdag (1 december). De WHO vraagt zich dus af of dit doel haalbaar is en ook minister van volksgezondheid Siti Fadilah Supari zei dat er iets moet gebeuren om het tij te keren.

0 reacties: