woensdag, november 29, 2006

Imitatie worstel-tv eist slachtoffers

JAKARTA - Het Amerikaanse worstel-televisieprogramma ‘Smack Down’ heeft in Indonesië tot grote opschudding geleid nadat verschillende kinderen op basisscholen in Java het slachtoffer zijn geworden van bloedige imitatie-worstelpartijen.

Vorige week kwam een negenjarig jongetje in Bandung om het leven tijdens een ‘Smack Down’ partijtje op school nadat verschillende andere kinderen al met zwaar letsel in ziekenhuizen zijn opgenomen.

De minister van Vrouwenrechten Meutia Hatta wil dan ook het Amerikaanse ‘World Wrestling Entertainment Smack Down’ zo snel mogelijk van de Indonesische buis hebben.

Het Amerikaanse World Wrestling Entertainment Smack Down is in Indonesië dagelijks op televisie en is met helden zoals de nieuwe filmsterren John Cena en Dwayne Johnson alias ‘The Rock’ razendpopulair onder de Indonesische jeugd. Sinds een jaar is het nepworstelen waarin reusachtige vechtjassen in een grote kooi elkaar te lijf gaan als computer-spel verkrijgbaar, wat volgens de Indonesische media de hoofdreden is voor het toenemende geweld op scholen.

De Indonesische Omroepcommissie KPI wil dat de zender Lativi ‘Smack Down’ verplaatst van negen uur naar tien uur s’avonds, na kritiek van de Commisie voor Kinderbescherming dat de Amerikaanse worstelaars met hun geweld de Indonesische jeugd ‘vergiftigen.’

Op vrijdag belandde een jongetje uit Yogyakarta in het ziekenhuis na een partijtje ‘Smack Down” met zijn vriendjes. De negenjarige Maryunani viel een verdieping naar beneden toen zijn worstelteam in het klaslokaal met een ander team van leeftijdsgenootjes op de vuist ging.

De week daarvoor werd een imitatiespelletje worstelen een scholier uit Bandung fataal. Zijn klasgenootjes vertelden de politie dat het jongetje het slachtoffer was geworden van een ‘Smack Down’ door ouderejaars schoolgenoten. Ook in Jakarta en Surabaya zouden basisschoolleerlingen zwaar gewond zijn opgenomen.

bron: telegraaf.nl

0 reacties: