vrijdag, november 17, 2006

Protesten in Indonesië tegen bezoek Bush

BOGOR - Honderden demonstranten zijn vrijdag in Indonesië de straat opgegaan om te protesteren tegen het aanstaande bezoek van de Amerikaanse president George Bush. Betogers staken Amerikaanse vlaggen in brand en scandeerden leuzen die aangaven dat Bush niet welkom is in het islamitische land.

De demonstranten veroorzaakten verkeersopstoppingen in de straten van de stad Bogor, waar Bush en de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono elkaar maandag zullen ontmoeten. Onder de betogers werd een houten replica van een lijk meegedragen waarop te lezen stond: "Bush, loop naar de hel. " Ook werden er foto's met de beeltenis van de Amerikaanse president verbrand. Uiteindelijk wisten politieagenten de stoet een halt toe te roepen bij de centrale toeganspoort van het presidentiële paleis.

Bush' bezoek aan het land komt in een tijd van toenemende woede onder het Indonesische volk over het Amerikaanse beleid in het Midden-Oosten en de oorlogen in Irak en Afghanistan. Overal in het land hebben deze maand bijna dagelijks demonstraties plaatsgevonden.

Ook moslimleiders hebben zich tijdens het vrijdaggebed in een moskee in Jakarta uitgesproken tegen het bezoek van Bush. Een van hen noemde de Amerikaanse president een oorlogsmisdadiger wiens bezoek allerminst gewenst was, waarop honderden moskeegangers in gejuich uitbarstten.
bron: telegraaf.nl

0 reacties: