zaterdag, november 11, 2006

Bomexplosie in restaurant Jakarta

JAKARTA - In de Indonesische hoofstad Jakarta heeft zaterdag vlak voor het middaguur een bomexplosie plaatsgevonden in een Amerikaans AW fastfood-restaurant in een drukbezocht winkelcentrum. Alleen de dader van de bomaanslag raakte gewond. Er vielen geen doden.

Hoewel de politie na de bomexplosie geen informatie wilde verstrekken over de dader, zou het om een zelfmoordaanslag gaan.

Volgens ooggetuigen liep een jonge man in het zwartgekleed met een plastic tas rond half twaalf het restaurant binnen waarna hij eten bestelde en opat en vervolgens plotseling flauwviel.

Terwijl personeel van het restaurant de man verzorgde, zag een werknemer zwart-rode electriciteitsdraden verborgen onder het shirt van de man. Ook zou de dader volgens een getuige een ontsteker in zijn broekzak dragen.

Kort hierna klonk de eerste explosie waarbij de vermoedelijk 23-jarige man met de initialen M.M lichte explosieven in de plastic tas ter ontploffing bracht, aldus een Indonesische politie-woordvoerder.

Hierop volgde nog een tweede explosie in het drukbezette fastfood-restaurant.

De bomaanslag werd onmiddellijk in verband gebracht met het komende bezoek van de Amerikaanse president Bush op 20 november. Deze week vonden al verschillende felle demonstraties van extremistische moslim-groeperingen en studentenorganisaties plaats tegen president Bush wiens bezoek ook op grote kritiek van verschillende Indonesische politieke partijen is gestuit. De politie wil een mogelijk verband echter nog niet bevestigen.

Indonesië is de laatste jaren opgeschrikt door een reeks bloedige bomaanslagen. In oktober 2002 kwamen 202 mensen waaronder vele buitenlanders om het leven in een bloedige bomaanslag in de toeristentrekpleister Kuta Beach op Bali. Vorig jaar was het Hindu-eiland het doelwit van drie gelijktijdige zelfmoordaanslagen waarbij in totaal 25 mensen omkwamen.
bron:telegraaf.nl

0 reacties: