vrijdag, september 01, 2006

Indonesië stuurt duizend militairen naar Libanon

JAKARTA (ANP) - Israël heeft zijn bezwaren tegen deelname van Indonesië aan de vredesmacht van de Verenigde Naties in Libanon ingetrokken. Dat heeft de Indonesische minister van Defensie vrijdag gezegd. Jakarta zal maximaal duizend militairen leveren voor de vredesmacht.


Israël heeft zijn bezwaren tegen deelname van Indonesië aan de vredesmacht van de Verenigde Naties in Libanon ingetrokken. Jakarta zal nu duizend militairen leveren voor de vredesmacht. (archieffoto) ANP Photo
Volgens minister Juwono Sudarsono hebben Indonesische functionarissen via een derde partij contact gehad met Israël. De VN willen 15.000 blauwhelmen stationeren in Zuid-Libanon. Die moeten toezien op de wapenstilstand tussen Israël en de Libanese beweging Hezbollah.
Een functionaris van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde dat de Joodse staat geen bezwaar meer maakt tegen de Indonesische deelname. Israël zei eerder geen troepen te accepteren uit landen waarmee het geen diplomatieke banden heeft, zoals Indonesië.
,,Indonesië heeft een gematigd standpunt inzake het conflict in het Midden-Oosten'', aldus de Israëlische functionaris. Hij zei dat landen zoals Maleisië en Bangladesh, die elk contact met Israël weigeren en Hezbollah steunen, voor Israël onacceptabel blijven.
Minister Sudarsono zei dat een twaalfkoppig team binnen ,,enkele dagen'' naar Libanon vertrekt om de missie voor te bereiden. De bewindsman verwacht dat het duizend man sterke contingent binnen een maand in het zuiden van Libanon aanwezig zal zijn.

0 reacties: