woensdag, maart 07, 2007

Vliegtuig verongelukt op Java: 21 doden (laatste nieuws)

novum

Zeker 21 mensen zijn woensdag om het leven gekomen toen het vliegtuig waarin ze zaten tijdens de landing op het Indonesische eiland Java in brand vloog. Nog eens 96 mensen raakten gewond. In het toestel, een Boeing 737-400 van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda, zaten 140 mensen, passagiers en bemanningsleden bij elkaar opgeteld.


President Susilo Bambang Yudhoyono heeft zijn minister van veiligheid opdracht gegeven te onderzoeken of het ongeluk een 'niet-technische oorzaak' had. Hij doelde kennelijk op mogelijke sabotage.

Het toestel begon voor het rond 7.00 uur zou landen hevig te schudden en schoot vervolgens voorbij de landingsbaan. Na een aantal omheiningen te hebben geraakt kwam het tot stilstand in een rijstveld. De brand begon volgens enkele overlevenden voorin, maar al snel stond het vliegtuig volledig in brand. Een overlevende zei dat de romp nadat het toestel was begonnen te schudden plotseling gevuld was met rook.

Onder de passagiers bevonden zich zeker tien Australiers, overwegend diplomaten en journalisten die op weg waren naar Yogyakarta, waar minister van buitenlandse zaken Alexander Downer een ontmoeting zou hebben met religieuze leiders. Downer zat niet in het toestel. De Australische premier John Howard noemde overigens een dodental van 49, maar het was niet duidelijk hoe hij aan dat cijfer kwam.

0 reacties: