maandag, augustus 27, 2007

Indonesië geeft duizenden eilandjes een naam

JAKARTA (ANP) - Indonesië heeft 4981 naamloze eilandjes een naam gegeven. De autoriteiten in de hoofdstad Jakara hebben een lijst met namen bij de Verenigde Naties ingeleverd om de soevereiniteit over de eilanden te benadrukken.

De Indonesische krant The Jakarta Post meldde maandag dat de autoriteiten haast maken met de naamgeving, omdat het land in geschillen over de zeegrenzen is verwikkeld met landen als Maleisië, de Filipijnen en Vietnam. De namen zijn ingediend bij de VN-organisatie van deskundigen op het gebied van geografische namen (Ungegn), die tot en met 31 augustus in New York een conferentie houdt. Het is aan de VN-organisatie om te bepalen of Indonesië volgens de internationale richtlijnen heeft gehandeld bij het geven van de namen.

Indonesië telt naar schatting 17.000 eilanden. Minder dan de helft van de eilanden is bewoond. Meer dan de helft had tot voor kort geen naam. Het indienen van een lijst met 4981 namen is een eerste stap in het dopen van in totaal 8742 eilanden. Het Indonesische ministerie van Buitenlandse Zaken hoopt alle eilanden in 2009 van een naam te hebben voorzien.

0 reacties: