zaterdag, augustus 25, 2007

Doden in Papua door zelfgemaakte alcohol

JAKARTA - De inwoners van de Indonesische provincie Papua laten zich niet ontmoedigen door de hoge prijzen voor alcoholische dranken. Liefhebbers hebben hun toevlucht gezocht tot zelfgemaakte brouwsels die voor een groot deel uit bij drogisterijen gekochte alcohol bestaan en die verder energiedrankjes en gecondenseerde melk als bestanddeel hebben. In de afgelopen week zijn dertien mensen overleden na het drinken van een zelfgemaakt mengsel.

De krant The Jakarta Post meldde zaterdag dat alle doden in de stad Jayapura of de directe omgeving daarvan zijn gevallen.

De regering in de hoofdstad Jakarta hanteert voor alcoholische dranken in Papua hogere accijns dan elders in het land om paal en perk te stellen aan het buitensporig drankgebruik in de provincie. Een glas bier is in Papua bijna twee keer zo duur als in de rest van het land. Nu veel mensen zelf met het bereiden van alcoholische dranken zijn begonnen, wil de politiechef van Jayapura beperkende maatregelen invoeren voor de verkoop van alcohol bij drogisten.
bron: telegraaf.nl

0 reacties: