donderdag, augustus 24, 2006

Wereldbank kritisch over aanpak griep Indonesië

De Wereldbank vindt dat Indonesië meer geld moet uittrekken voor de aanpak van de vogelgriep. Volgens de ontwikkelingsbank vormt de ziekte een serieuze bedreiging voor de volksgezondheid en de economie van het land.
In vrijwel alle provincies van Indonesië heeft het zogeheten H5N1-virus om zich heen geslagen. Tot nu toe zijn 46 mensen eraan overleden. In geen enkel ander land is het aantal slachtoffers zo groot.
De Indonesische regering trekt het komende jaar 46,5 miljoen dollar uit om de vogelgriep onder controle te krijgen, tegen 57,3 miljoen dit jaar. Volgens Andrew Steer, die voor de Wereldbank in Indonesië is gestationeerd, bestaat de kans dat door de bezuiniging investeerders worden afgeschrikt. Indonesië zelf zegt het geld nodig te hebben om de gevolgen van natuurrampen op te vangen. Het land werd dit jaar getroffen door een vloedgolf en een zware aardbeving.
Volgens de Wereldbank moet Indonesië 120 miljoen dollar uittrekken voor vaccinatieprogramma’s en voor compensatie van boeren van wie pluimvee is geruimd. Het land is tot nu toe niet overgegaan tot een massale ruiming. Als reden voert het de hoge kosten en logistieke problemen aan.
bron:dft.nl

0 reacties: