woensdag, augustus 16, 2006

Strafvermindering voor deel daders aanslagen Bali

(Novum/AP) - Elf moslimextremisten die in de gevangenis zitten wegens hun rol in de in 2002 op het Indonesische Bali gepleegde zelfmoordaanslagen krijgen strafvermindering ter gelegenheid van de Indonesische onafhankelijkheidsdag, 17 augustus. Dat is woensdag bekendgemaakt.

Drie veroordeelden krijgen vier maanden strafvermindering en acht veroordeelden één maand tot zes maanden. Het gaat om personen die een betrekkelijk kleine rol speelden bij de aanslagen, zoals het plegen van overvallen voor de bekostiging van de aanslagen of het bieden van onderdak aan de belangrijkste daders. Een van de elf komt door de strafvermindering donderdag reeds vrij.

Dat de elf strafvermindering krijgen zal waarschijnlijk niet goed vallen bij landen als Australië, waar veel van de slachtoffers van de aanslagen vandaan kwamen. Bij de aanslagen, die werden gepleegd op twee discotheken, vielen 202 doden. In totaal zijn 33 betrokkenen veroordeeld. Drie van hen hebben de doodstraf gekregen en worden naar verwachting later deze maand geëxecuteerd. Ook drie personen zijn tot levenslang veroordeeld.

bron: trouw.nl

0 reacties: