zaterdag, januari 12, 2008

Soeharto weer bij bewustzijn

JAKARTA (ANP) - De gezondheidstoestand van de Indonesische oud-president Soeharto, die ernstig ziek in een ziekenhuis in Jakarta ligt, is wat verbeterd. Hij is weer bij bewustzijn, maar Soeharto ligt nog steeds aan de beademing. Dat hebben zijn behandelende artsen zaterdag laten weten.

De 86-jarige Soeharto werd op 4 januari vanwege nierproblemen en vocht in de longen in het Pertamina-ziekenhuis opgenomen. Aanvankelijk leek hij goed te herstellen, maar vrijdag verslechterde zijn toestand sterk. Soeharto raakte buiten bewustzijn, verscheidene organen vielen uit en hij moest aan de beademing. Soeharto's toestand zou de laatste uren zijn verbeterd door de beademing en toegediende medicijnen.
Zijn familieleden hebben zich bij hem gevoegd. Ook vicepresident Jusuf Kalla bracht een bezoek en verliet het ziekenhuis na enkele uren zonder commentaar te geven aan de verzamelde pers. President Susilo Bambang Yudhoyono heeft een bezoek aan Maleisië ingekort en is op de weg terug naar Indonesië in verband met Soeharto.

0 reacties: