zondag, januari 27, 2008

Soeharto overleden

Zondag 27 janauri 2008, JAKARTA (ANP) - De voormalige president van Indonesië Soeharto is zondagmorgen overleden op 86-jarige leeftijd. Dat heeft een woordvoerder van de politie meegedeeld, aldus Indonesische media. Hij overleed rond 07.10 uur Nederlandse tijd. De zeer omstreden ex-president stierf in een ziekenhuis in de hoofdstad Jakarta.

Volgens het persbureau Antara waren zijn zes kinderen aanwezig bij zijn overlijden. Bij het ziekenhuis arriveerden kort na de mededeling leden van speciale legereenheden die voor de beveiliging van het gebouw gingen zorgen. De familie wil het lichaam opbaren in Soeharto's huis in een buitenwijk van Jakarta.
De ex-dictator had eerder in de nacht van zaterdag op zondag voor de tweede keer last van het uitvallen van meerdere vitale organen tegelijk. Hij moest worden gereanimeerd.
Soeharto was ruim drie weken geleden in het ziekenhuis opgenomen met problemen aan hart, long en nieren. Soeharto was van 1968 tot 1998 president van Indonesië.
Onder zijn bewind werden meer dan een half miljoen mensen vermoord, voornamelijk Chinezen, Oost-Timorezen en mensen die communist zouden zijn. President Susilo Bambang Yudhoyono heeft de bevolking opgeroepen te bidden voor het voormalige staatshoofd.

0 reacties: