zondag, september 09, 2007

Molukkers voeren actie op Wereldhavendagen

(Novum) - Molukse actievoerders demonstreren zaterdag op de Wereldhavendagen tegen het schenden van de mensenrechten door Indonesië. Zo'n 25 leden van een actiegroep staan sinds 14.00 uur op de Rotterdamse Erasmusbrug met spandoeken en vlaggen. Ook delen zij flyers uit. De actiegroep Lambang Tetap Berkibar, ofwel: de vlag wappert altijd.

"Het Indonesische regime, dat claimt democratisch te zijn, lapt nog steeds alle mensenrechten aan haar laars", laat een woordvoerder van de actiegroep weten. De Molukse gemeenschap in Nederland maakt zich daarover 'ernstig' zorgen. Tijdens de actie wordt met de Zuid-Molukse vlag gezwaaid, die in Indonesië niet wordt erkend.

De actiegroep demonstreert zaterdag tot 18.00 uur. Zondag zetten de Molukkers de ludieke actie voort. Een groep van twaalf loopt de halve marathon van Rotterdam. Het plan is volgens de woordvoerder om als groep te finishen, met wapperende RMS-vlaggen.

De actiegroep demonstreert in Rotterdam omdat het de partnerstad is van Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Daarnaast kwamen de Molukkers die voor Nederland vochten in Nederlands-Indië aan wal in Rotterdam.

0 reacties: