woensdag, september 05, 2007

Anti-terrorisme eenheid heeft speciale verrassing in petto.

Passagiers op het Soekarno-Hatta-vliegveld bij Jakarta kregen dinsdag de schrik van hun leven. Ze dachten dat hun vliegtuig gekaapt werd toen mannen met geweren het Garuda-vliegtuig bestormden, met twee bommen dreigden en zeiden dat een gijzelaar was neergeschoten. De kapers eisten bovendien 1 miljoen dollar voor de vrijlating van 44 gevangenen. De passagiers verkeerden 2 uur in doodsangst.

Uiteindelijk bleek het om een oefening te gaan van een anti-terrorisme eenheid. Dat meldt de Jakarta Post. De training werd in gang gezet om te kijken hoe de passagiers - die op weg waren naar het Japanse Narita - reageren in crisissituaties en om het vliegveldpersoneel alert te houden. Ook moest de oefening aantonen of Indonesië voldoet aan de internationale normen voor terrorismebestrijding.

Om de oefening zo echt mogelijk te laten lijken, was vrijwel niemand op de hoogte van de training. Ook de werknemers van het vliegveld wisten niet dat de kaping nep was. Het is niet de eerste keer dat passagiers in een dergelijke situatie belanden. Ook in Bali en Surabaya – de hoofdstad van Oost-Java – werden reizigers eerder aan de proef onderworpen.

De hoofdcommissaris van de politie van Jakarta reageerde gisteren gelaten op de commotie. ‘We wilden er verzekerd van zijn dat de aandacht niet verslapt door routine.’
bron: dag.nl

0 reacties: