donderdag, december 07, 2006

Indonesiërs moeten rondkomen van 1,50 euro

(Novum/AP) - Meer dan honderd miljoen inwoners van Indonesië moeten rondkomen van minder dan anderhalve euro per dag. Dit heeft de Wereldbank donderdag gemeld. Dit is bijna vijftig procent van de totale bevolking van 220 miljoen.

Als gevolg van de grote armoede in dit op drie na grootste land van de wereld kan veertig procent van de ouders hun kinderen niet naar het voortgezet onderwijs sturen. Volgens de Wereldbank blijft de armoede op die manier van generatie op generatie doorgegeven worden.

Hoewel de Indonesische economie sinds de Aziatische crisis van 1997 een behoorlijke groei heeft doorgemaakt en de inflatie zich op een relatief laag peil bevindt, kunnen volgens de bank nog niet genoeg Indonesiërs hiervan meeprofiteren. Zo blijft het werkloosheidsniveau bijvoorbeeld boven de tien procent steken.

Door de gigantische afmetingen van de 17 duizend eilanden tellende archipel, die zes procent van de gehele lengte van de evenaar bestrijkt, zijn vooral de nationale inkomensverschillen groot. Zo leeft de elite op Java op het niveau van de rijke ontwikkelde landen en moet de bevolking van een gebied als Papoea het doen met het niveau van de armste ontwikkelingslanden.

0 reacties: