vrijdag, juni 15, 2007

Leider Jemaah Islamiya opgepakt

RTR

JAKARTA - Indonesische agenten blijken vorig weekeinde vrijwel de hele top van de terroristische organisatie Jemaah Islamiya (JI) te hebben opgepakt. De politie maakte vrijdag bekend dat na onderzoek is gebleken dat ook de hoogste leider van de groep is gearresteerd. Het gaat om een man die bekend staat als Zarkarsih en als ’Mbah’, wat grootvader betekent.

Eerder deze week werd duidelijk dat de autoriteiten na een reeks van arrestaties Abu Dujana, een andere belangrijke leider van JI, in handen hadden gekregen. Zarkarsih zou nog hoger op de ladder staan van de terroristische groep, die vermoedelijk achter een lange reeks van zeer bloedige bomaanslagen in Indonesiƫ zit. JI zou onder meer verantwoordelijk zijn voor de aanslagen op Bali in 2002 en 2005, de aanslag op de Australische ambassade in 2004 en op een hotel in Jakarta in 2003.
Op een persconferentie vrijdag toonde de politie video-opnamen van bekentenissen van Abu Dujana en Zarkarsih. De laatste zegt de opvolger te zijn van Abu Bakar Bashir en Abu Rusdan, eerdere leiders van JI.
Abu Dujana en Zarkarsih werden op dezelfde dag opgepakt em vermoedelijk op dezelfde plek op midden-Java opgepakt.

0 reacties: