donderdag, juni 14, 2007

'Garuda overweegt nog steeds heropening route naar Amsterdam'

JAKARTA - Garuda Indonesia overweegt nog steeds om de in 2004 gestaakte lijndienst naar Amsterdam te heropenen. De Indonesische krant Jakarta Post meldt op gezag van een woordvoerder dat Garuda de mogelijkheden voor het openen van nieuwe internationale routes bestudeerd. De maatschappij denkt dat de route door een betere efficiëntie bij een herstart winstgevend kan worden.

Garuda wil dit onder meer nieuwe realiseren door de inzet van nieuwe vliegtuigen en een betere promotie van het business class product.

Sinds de route Jakarta-Amsterdam werd gestaakt steken regelmatig geruchten de kop op dat Garuda Amsterdam weer in het routenetwerk wil opnemen. Tot nu toe is het daar niet van gekomen.

Tonny Ali, voormalig Sales Manager Benelux bij Garuda, heeft nog onderzocht of het mogelijk zou zijn de route te heropenen. Inmiddels is Ali niet meer in dienst van de Indonesische carrier.

In 2004 werd het station Schiphol door Garuda ‘tot nader order’ gesloten. Ook de vluchten naar Londen en Parijs werden in dat jaar gestaakt. Sindsdien vliegt Garuda niet meer naar Europa.

bron: luchtvaartnieuws.nl

0 reacties: