maandag, juni 04, 2007

Komodovaraan doodt jongen

(Novum/AP) - Een komodovaraan heeft in Indonesië een 8-jarige jongen gedood. Dat heeft een medewerker van het nationaal park waar het drama zich voltrok, maandag gemeld. Het is voor het eerst in 33 jaar dat een komodovaraan, 's werelds grootste hagedis, een mens heeft gedood.

Toen de jongen achter een bosje zijn behoefte wilde doen, greep de hagedis hem bij zijn middel en begon hem driftig heen en weer te schudden. De oom van de jongen, een visser die toevallig ter plaatse was, wist het beest door stenen te gooien zover te krijgen dat deze het slachtoffer losliet. De jongen overleed later aan bloedverlies. Volgens de medewerker van het park heeft het dier zich mogelijk op de jongen gestort omdat de natuurlijke prooi van de komodovaraan, herten, door overmatige jacht zijn uitgedund.

Komodovaranen, die drie meter lang kunnen worden en een gewicht van 160 kilo kunnen bereiken, komen alleen voor op een klein aantal eilanden in het oosten van Indonesië, waar nog maar zo'n vierduizend exemplaren in het wild leven.

0 reacties: