maandag, januari 01, 2007

Verkeersvliegtuig in Indonesië verdwenen

JAKARTA (ANP) - Een verkeersvliegtuig met aan boord 102 mensen is in Indonesië verdwenen. Het contact met het toestel van Adam Air is verbroken kort nadat het een noodsignaal had uitgezonden, maakte het Indonesische ministerie van Transport maandag bekend.

Het gaat om een Boeing 737 die op weg was van de Javaanse stad Surabaya naar Manado in het noorden van Sulawesi, aldus het Indonesische persbureau Antara. Het zou in slechte weersomstandigheden verdwenen zijn in de omgeving van Makassar in het zuiden van Sulawesi.

Reddingsteams zijn inmiddels onderweg naar de provincie West-Sulawesi. Het contact met vlucht KI 754 werd even na drieën 's middags verloren. Aan boord van het vliegtuig waren 85 volwassen passagiers en elf kinderen. Het toestel telde zes bemanningsleden.

Minister van Transport Hatta Radjasa zei tegen een lokaal radiostation dat er nog veel onduidelijk is. De reddingswerkers zijn volgens hem afgereisd naar Mamuju dat ongeveer 750 kilometer van de plaats van bestemming van het vliegtuig ligt.

0 reacties: