vrijdag, januari 26, 2007

Bashir dreigt met jihad tegen politie Indonesië

JAKARTA (AP) - De extremistische Indonesische moslimleider Abu Bakar Bashir heeft donderdag de Indonesische antiterreurpolitie met een heilige oorlog gedreigd naar aanleiding van de dood van vijftien moslimextremisten op het eiland Sulawesi.

Bashir is er door Australië en de Verenigde Staten van beschuldigd een kopstuk van de aan al-Qaida gelieerde Jemaah Islamiyah te zijn en als zodanig betrokken te zijn geweest bij terreuraanslagen. Hij riep moslims op een bijeenkomst in Jakarta ertoe op niet langer te werken voor de antiterreurpolitie Densus 88 op Sulawesi. „Als moslims worden gedood moeten wij terug slaan”, zei de 69-jarige geestelijke voor het gebouw van de Nationale Mensenrechtencommissie in de hoofdstad. „Zo nodig moeten wij een jihad organiseren.”

De politie zegt de vijftien mannen maandag te hebben doodgeschoten nadat zij onder vuur was genomen na een inval in een gebouw in Poso, een bolwerk van militante moslims op Sulawesi. Er werd een grote hoeveel vuurwapens en explosieven in beslag genomen.

0 reacties: