woensdag, januari 10, 2007

Dode door vogelgriep in Indonesië

(Novum/AP) - Een 14-jarige jongen is woensdag in Indonesië overleden aan vogelgriep. Dat heeft het ziekenhuis waar de jongen in het weekeinde was opgenomen bekendgemaakt. Sinds 2003 heeft de ziekte in Indonesië aan 58 mensen het leven gekost. Dat is ruim eenderde van het totale aantal doden door vogelgriep in de wereld.

Het was zes weken geleden dat er iemand aan vogelgriep overleed en het aantal besmettingen en sterfgevallen is de laatste drie maanden sterk gedaald, mogelijk mede dankzij een voorlichtingscampagne van de overheid. Buitenlandse deskundigen hadden de regering ervan beschuldigd niet voldoende maatregelen te nemen tegen vogelgriep.

In China is een boer bij wie in december vogelgriep werd vastgesteld zaterdag uit het ziekenhuis ontslagen, zo werd woensdag gemeld in de Chinese pers. Het was voor zover bekend voor het eerst in zes maanden dat zich in China een geval van vogelgriep voordeed. Anders dan in het verleden stelde de Chinese overheid de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dit keer zeer snel op de hoogte en de woordvoerster van de WHO in Beijing, Joanna Brent, sprak hier haar waardering voor uit.

0 reacties: