donderdag, mei 17, 2007

Pasar Malam Besar: volop cultuur uit de Oost

DEN HAAG (ANP) - Het is een cultureel festival, een beurs en een eetfestijn. Pasar Malam Besar draait vooral om de Aziatische cultuur. Donderdag opent het festival voor de 49e keer zijn deuren op het Malieveld in Den Haag.

Duizenden mensen gaan jaarlijks naar het evenement. Vorig jaar nog een recordaantal van 130.000. Bezoekers kunnen onder meer genieten van stands met koopwaar uit de Oost, gerechten uit Azië en muziek. Ook het Tong Tong Festival staat weer op het programma. Het festival biedt exposities en voorstellingen van muziek, dans, toneel, talkshows, lezingen en kookdemonstraties.

Pasar Malam betekent letterlijk avondmarkt en is afgeleid van de evenementen die al in de negentiende eeuw in Indië werden georganiseerd. De mengeling van jaarbeurs en festival trok kooplieden uit heel Zuidoost-Azië.

Grand Prix

Pasar Malam Besar won deze week de Grand Prix 2007. De Nationale Evenementenprijzen kent de prijs toe aan een evenement dat qua omvang, geschiedenis en uitstraling een bijzonder fenomeen is geworden. Eerdere winnaars waren onder meer het Internationaal Filmfestival Rotterdam, North Sea Jazz en Oerol.

Pasar Malam Besar duurt nog tot 28 mei.

0 reacties: