donderdag, april 12, 2007

Nieuwe verdachten in zaak Indonesische activist

JAKARTA (ANP) - In het onderzoek naar de moord op de Indonesische activist Munir Thalib Said heeft de politie van het Aziatische land zeker twee nieuwe verdachten op het oog. Dat heeft de politiechef generaal Sutanto donderdag laten weten.

Sutanto wilde de naam van de verdachten niet vrijgeven. De mensenrechtenactivist Munir werd in 2004 op een vlucht naar Schiphol vergiftigd met arsenicum. De Indonesische piloot Pollycarpus Priyantyo werd in december 2005 door een Indonesische rechtbank veroordeeld tot veertien jaar cel wegens de moord op Munir. In oktober vernietigde het hooggerechtshof in Jakarta het vonnis wegens moord. Pollycarpus werd alleen schuldig bevonden aan vervalsing van documenten en kreeg twee jaar cel. Hij kwam in december vorig jaar vrij.

Sutanto zei donderdag dat de nieuwe verdachten bij de moord op Munir betrokken waren geweest. Zij zouden voor een vervalst document hebben gezorgd, waardoor Pollycarpus aan boord kon gaan van het toestel waarmee Munir naar Nederland reisde. Munir zou via vergiftiging om het leven zijn gebracht, maar volgens Sutanto is dat nog niet bewezen.

0 reacties: