donderdag, juli 26, 2007

Insight reisgids over Bali Lombok verschenen

Uitgeverij Cambium heeft in haar serie Insight Guides een nieuwe Nederlandstalige titel uitgebracht: Bali & Lombok. De 304-pagina's tellende gids gaat uitvoerig in op onder meer geschiedenis, geografie, bevolking en cultuur. Daarna komen alle toeristische bezienswaardigheden op beide Indonesische eilanden uitgebreid aan bod.

Insight Guides reisgidsen kenmerken zich tevens door de prachtige fotografie. De gids telt ruimt 250 kleurenfoto's alsmede goede streek-, landkaarten en stadsplattegronden. Praktische reis- en verblijfsinformatie komen in het laatste deel aan bod. De gids is geschreven door auteurs die in Bali en Lombok woonachtig zijn.

Top tips
De reisgids begint met een sectie over de beste tips: met onder meer aandacht voor Bali voor kinderen, de mooiste uitzichten, de beste stranden, de beste kuuroorden en de beste winkels. Daarna komt in 15 pagina's de geschiedenis aan bod. Ruime aandacht wordt eveneens besteed aan bijzondere rituelen, tradities, religie, kunst, architectuur en de smaakpapillen worden geprikkeld door een heldere beschrijving van de Balinese keuken.

Toeristische highlights
Het hart van de reisgids wordt gevormd door deskundige toeristische informatie per streek waarbij bezienswaardigheden in de tekst door middel van een cijfer op kaarten makkelijk te vinden zijn.

Achtereenvolgens worden Zuid-Bali, de bekende plaats Ubud plus omgeving, de vulkaan Gunung Batur en omgeving, Oost-Bali, het Noorden, West-Bali en het district Tabanan - bekend van onder andere de schitterende sawa's - beschreven. Bladzijden 202 -231 voert de lezer langs alle wetenswaardigheden en attracties van Lombok.

Thema's uitgediept
Verdeeld door de gids worden specifieke onderwerpen als crematies, gamelanmuziek, eetcultuur, religieuze feesten, goden en geesten en strandactiviteiten in aparte hoofdstukken extra toegelicht. Ook geven de auteurs in de kantlijn leuke persoonlijke tips en details: bijvoorbeeld, bezoek het huis van een Balinese poppenspeler in het dorp Sukawati om te zien hoe de mooie perkamenten poppen gemaakt worden die tijdens de ‘wayang kulit' schaduwvoorstellingen gebruikt worden.

Routesuggesties
Handig is de uitneembare kaart met tien suggesties voor leuke dagtochten op Bali per auto of motorfiets.

Over Insight Guides
Insight Guides reisgidsen bestaan al 35 jaar en zijn een kwart eeuw verkrijgbaar in Nederland en België. De serie omvat nu ruim 150 Engelstalige titels, 48 Nederlandstalige titels en 10 Nederlandstalige stedengidsen.

0 reacties: