maandag, maart 10, 2008

Gewonden bij vliegtuigongeluk Indonesië

Novum/Ap) - Een Boeing 737 van de Indonesische maatschappij Adam Air is maandag op het eiland Batam in slecht weer van de landingsbaan geraakt. Vijf inzittenden raakten daarbij gewond. Het toestel raakte tijdens de landing in de slip en kwam 75 meter verderop in het gras tot stilstand. De vleugel en het landingsgestel raakten beschadigd.

Een woordvoerder van Adam Air gaf de harde regen op als oorzaak van het ongeluk, maar de luchthaven zei dat er voldoende zicht was om het toestel veilig aan de grond te zetten. Het is het derde ongeluk met een toestel van budgetmaatschappij Adam Air in iets meer dan een jaar tijd. Vorig jaar stortte een toestel van Adam Air op nieuwjaarsdag met 102 inzittenden vanaf 10 kilometer hoogte in zee.

Indonesische luchtvaartmaatschappijen kampen met een zeer slecht imago op het gebied van veiligheid. De Europese Unie deed vorig jaar alle Indonesische maatschappijen in de ban na een reeks ongelukken met een recordaantal doden. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit verlaagde de status van de Indonesische luchtvaartveiligheid in 2007 tot het laagste, meest onveilige, niveau.

0 reacties: