donderdag, november 22, 2007

Indonesisch vliegtuig verliest stuk van vleugel

(Novum/AP) - Een Indonesisch vliegtuig heeft een deel van zijn vleugel verloren nadat het was opgestegen van de luchthaven Soekarno-Hatta bij Jakarta. De piloot slaagde erin het toestel veilig aan de grond te zetten.

Ongeveer een kwartier nadat de Boeing 737 van de binnenlandse maatschappij Batavia Air woensdagavond was opgestegen brak er een stuk van twee bij anderhalve meter van een vleugel af, waarna het toestel terugkeerde naar de luchthaven. Het stuk vleugel kwam op een huis in de buurt van de luchthaven terecht. Het was donderdag nog niet bekend of daar gewonden bij zijn gevallen.

Vanwege een reeks ongelukken eerder dit jaar, waarbij meer dan 120 doden vielen, heeft de Europese Unie alle Indonesische luchtvaartmaatschappijen op haar zwarte lijst geplaatst. De Amerikaanse luchtvaartdienst gaf Indonesië de laagst mogelijke kwalificatie. Volgens deskundigen is er bij de Indonesische burgerluchtvaart sprake van slecht onderhoud en een tekort aan gekwalificeerd personeel en worden de veiligheidsregels niet goed nageleefd.

0 reacties: